websikehealthcheck

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DIG Zrt. is committed actor to the development of domestic geothermal energy ecosystem in more ways.  For the English version, click here!

Rólunk

A Dunakanyar-Ipoly-Galga mente Területfejlesztési Zrt. 2019. évben elindított projektjei között kiemelt szerepet tölt be Magyarország energiaszuverenitásának érdekében a geotermikusenergia-fejlesztés, amely a világ legnagyobb, ezen a területen működő vállalataival közösen valósul meg. Bár a DIG Zrt. eredetileg komplex – az energetika és a megújuló energia mellett – turisztikát, sportot és szabadidőt, kreatívipart, e-mobilitást érintő projektek megvalósítására jött létre, jelenleg Magyarország geotermikus szempontból jelentős területeinek részletes feltérképezése és kiaknázása a legfőbb küldetése.

Értékeink

A DIG Zrt. több területen is elkötelezett szereplője a hazai geotermikus energia fejlesztésének:

Fenntarthatóság:

A geotermikus energia a Föld belső hőjéből származó megújuló energia, melynek hasznosításával elektromos áram termelhető, illetve kiváltható akár a távfűtés és -hűtés is, így érvényes válaszokat adhat az energiaválság által felvetett kérdésekre.

A környezet megóvása:

A megújuló energiák körében a geotermikus energia gyakorlatilag korlátlan és folytonos energianyereséget jelent, környezettudatos kitermelése nem jár a környezet szennyezésével vagy az erőművek környezetében élő lakosság életminőségének romlásával.

Tudásfejlesztés:

A vállalat arra törekszik, hogy a kínai és amerikai technológiával együtt jelentős tudást hozzon Magyarországra.

Együttműködés:

A DIG Zrt. tudását a következő szintre emelve, együttműködik a hazai tudományos, szakmai műhelyekkel, illetve további magyar partnereknek is teret kíván biztosítani a geotermikus energia fejlesztésében.

Történet

A DIG Zrt. 2019-ben jött létre Turán, ahol az egyetlen hazai hőtermelő és elektromos áram termelésére is alkalmas geotermikus erőmű található.

Kapcsolat

Dunakanyar-Ipoly-Galga Mente területfejlesztési Zrt.
2194 Tura, Bartók Béla tér 3.
info@digzrt.hu